Historia

Dela detta  

Historien om Jacuzzi® spabad

Jacuzzi® är originalet som la grunden till vad spabad är idag. Det hela började när bröderna Jacuzzi runt år 1900 steg iland vid Ellis Island, New York och som så många andra emigranter hoppades på en bättre framtid i det nya landet.

Historiska milstolpar

Tidigt 1900-tal

Bröderna Jacuzzi

Bröderna Jacuzzi®

Kännetecknande för bröderna Jacuzzi® är deras uppfinningsrikedom och entreprenörskap. Bröderna blir som många andra vid den här tiden fascinerade av flygplan. De uppfinner en hel t ny propeller och världens första monoplan. De ger sig även in i jordbruksbranschen men det är för sina Jacuzzibadkar de slutligen blir världsberömda.

1950-talet

Vattenmassagepump

En av brödernas son drabbas av reumatisk artros vid 15 månaders ålder. Den lilla pojken lider svårt av sina smärtor. Det enda som lindrar är vattenterapi. Eftersom bröderna tillverkar pumpar får pojkens pappa Candido, en idé. Att använda pumparna för att skapa ett bubbelbadkar hemma i familjens badkar. Massagen pojken får av bubbelbadkaret lindrar hans smärta och han växer upp till en aktiv ung man. Den bärbara pumpen J300 såldes till skolor och sjukhus.

1960-talet

Jetpump

Uppfinningsrikedomen gick i arv till Roy Jacuzzi, en familjemedlem i tredje generationen, som började i familjeföretaget som tonåring. Han insåg de amerikanska konsumenternas intresse för hälsa, träning och fritidsaktiviteter och uppfann och lanserade 1968 det första fristående, helt integrerade bubbelbadet. Jetmunstycken placerades längs badkarets sidor och en mix av 50% luft och 50% vatten i en roterande rörelse gav en helt ny upplevelse.

1970-talet

Familj i badkar

När man började utforma bad som rymde flera personer införde Jacuzzi® värme- och filtreringssystem som höll vattnet varmt och rent. Det ledde fram till att det första varmvattenbadet lanserades 1970. Varmvattenbaden, eller spabaden som vi kallar dem idag, kunde, till skillnad från bubbelbaden, användas utomhus tack vare värmesystemen. år 1979 sålde familjen företaget till New York-baserade Kiddie Inc. Alla familjemedlemmar lämnade företaget, utom Roy som stannade kvar inom Jacuzzi®.

Idag

Idag

Jacuzzi® har blivit världens mest kända och bäst säljande varumärke för spabad. Utöver det första patentet för bubbelbad har Jacuzzi® 250 världsomfattande patent på pumpsystem, vattenstrålteknik och produktdesign. Den ständigt pågående produktutvecklingen säkrar Jacuzzis ledande position på marknaden och sätter en standard för övriga spatillverkare världen över.